Leírás
Dénes Natura Csicseriborsó 250g
A növényi alapanyagok között az egyik legjobb fehérjeforrás.
Többek között emiatt is annyira közkedvelt a csicseriborsó a reform és a vegán konyhákban, de a sportolók is előszeretettel fogyasztják.
Hazánkban a csicseriborsó, leginkább a reform és vegán konyhákban van jelen a mindennapokban.
Magas a kalcium, magnézium, vas és cink tartalma, ezek az ásványi anyagok mind kitűnő csonterősítő hatással bírnak.
Tartalmaz továbbá foszfátot és szelént is, ami nagyon hatékonyan segíti a kalcium beépülését a csontokba.
Energia | 1448 kJ (343 kcal) |
Zsír | 6,2 g |
-amelyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 48,7 g |
-amelyből cukrok | 5 g |
Fehérje | 19,2 g |
Rost | 8 g |
Só | 0,18 g |
Felhasználási javaslat:
A száraz termést felhasználás előtt áztassuk vízbe éjszakára, majd az áztató vizet leöntve róla új, tiszta vízbe tegyük főni, mert nyersen emészthetetlen méreganyagokat tartalmaz.
Elkészítése: Háromszoros mennyiségű vízben áztatjuk kb. 12 órát, majd kb. egy órát főzzük.
Tipp: szódabikarbóna hozzáadásával a főzési idő csökkenthető.
Tárolás:
száraz, hűvös helyen
Származási hely:
Törökország, Kanada, Oroszország, Argentína
Milyen diétába illeszthető:
Vegán
Vegetáriánus
Allergének a termékben:
nincs
Mégtöbb információ a csicseriborsóról itt
Értékelések
Még nincsenek értékelések.