Leírás
Pödör Bio fekete fokhagyma – őrölt
A fekete fokhagyma érleléssel készül friss fokhagymából Az eljárás során a fokhagymát hosszabb ideig (több hétig) 60–90°C-os hőmérsékleten, kontrollált 80–90%-os páratartalom alatt tartják, aminek következtében Maillard-reakció játszódik le. A gerezdek a folyamat során megfeketülnek , ízük édessé, „földessé” válik, állaguk zselésedik. Az érlelés során jelentősen megnő a fokhagyma antioxidáns tulajdonsága ,allicintartalma lecsökken, így kevésbé jellemző a fekete fokhagymára a közönséges fokhagyma erős, intenzív illata és íze.
Lehet magában fogyasztani, de különféle ételeket is ízesíthetünk vele .Kíváló fűszere krémeknek,szószoknak, leveseknek ,húsoknak és zöldségeknek .
ÖSSZETEVŐK
Bio fekete fokhagyma
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉKADATOK
100g termékben:
Energia1156kJ/276 kcal
Zsír4,2g
amelyből telített zsírsavak2,2g
Szénhidrát46,8g
amelyből cukrok26,5g
Fehérje12,8g
Só0,01g
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!
TÁROLÁS
Fényvédett, száraz, hűvös helyen.
Származási hely: Spanyolország
TANÚSÍTVÁNY
A Pödör bio termékek szigorú kritériumok alapján kapták meg a bio tanúsítványt. Amennyiben többet szeretne tudni, kérjük kattintson az alábbi linkre:
TANÚSÍTÓ SZERVEZET
Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Értékelések
Még nincsenek értékelések.