Leírás
Pödör Bio tonkabab – egész
A Venezuelában őshonos tonkabab Dél-Amerika szerte elterjedt, azonban a legfontosabb termő területek Brazília északi részén találhatóak (Guyana, Suriname). Számos tulajdonságot – gyógyító- vagy éppen mágikus erőt – tulajdonítanak neki. Európában a tonkababot, mint élelmiszert ideiglenesen betiltották kumarin tartalma miatt. Annak ellenére, hogy 1991-ben feloldották a tilalmat, ez a különleges fűszer csak az utóbbi években vált ismert és trend fűszerré.
Aligha akad még egy fűszer, amely jobban elbűvölne, mint a tonkafa mandula alakú termése. A tonkabab illóolajai mandulás, vaníliás, fás jegyekkel ejtik rabul érzékeinket, erotikus és hipnotikus hatást keltve.
A tonkababot szívesen használják vaníliapótlóként, változatosan, nem kizárólag édes ételek készítéséhez használhatjuk fel.
Fűszerként a tonka babot óvatosan kell adagolni. Tejalapú desszerteknél tanácsos néhány percig tejben forralni a babot. Reszelve pedig – szerecsendió reszelővel – izgalmas ízekkel gazdagíthatjuk fogásainkat.
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!
ÖSSZETEVŐK
Bio tonkabab
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉKADATOK
100g termékben:
Energia1956 kJ/467 kcal
Zsír24 g
amelyből telített zsírsavak7,4 g
Szénhidrát50 g
amelyből cukrok9,1 g
Fehérje13 g
Só0,01 g
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!
TÁROLÁS
Fényvédett, száraz, hűvös helyen.
Származási hely: Brazilia
TANÚSÍTVÁNY
A Pödör bio termékek szigorú kritériumok alapján kapták meg a bio tanúsítványt. Amennyiben többet szeretne tudni, kérjük kattintson az alábbi linkre:
TANÚSÍTÓ SZERVEZET
Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Értékelések
Még nincsenek értékelések.