Leírás
Pödör Kala Namak – feketesó – finom
A Kala-Namak fekete só igazi különlegesség a gasztronómiában és fűszerként használatos az indiai konyhában.
A Haritaki mag a Terminalia Chebula, Közép-India erdőiben honos vadon élő fa gyümölcse, melyet kristálysóval elegyítenek és forralnak össze.
Így nyeri el – a fekete sóként is ismert egzotikus fűszer – jellegzetes, tojásra emlékeztető illatát, és rózsás-feketés színét. Különleges aromájának, magas hidrogén szulfid és vastartalmának köszönhetően kiemelkedik a sók közül.
Kiváló választás lehet vegán- vagy típikus indiai ételek, mint a raita vagy chaat készítéséhez. Jól illik továbbá zöldségekhez, egzotikus gyümölcssalátákhoz, smoothiek, chutneyk és halételekhez egyaránt.
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!
TÁROLÁS
Fényvédett, száraz, hűvös helyen.
Szemcseméret: 0,3 – 0,5 mm
Értékelések
Még nincsenek értékelések.