Leírás
Pödör Nyírfacukor – Xylit
Ez a nyírfacukor– melyet xilit néven is ismernek – kizárólag európai termelésből, főként Finnországból származik. A gyártás alapvető nyersanyaga a fenntartható erdőgazdálkodásból származó nyír és bükk keményfa. A xilit előállítása nagyon sok ráfordítást igényel. Bonyolult technológiai eljárás során a xilóz nevű facukorból nyerik ki xilitünket. A felaprított fát vízzel keverik össze. A fa és víz keverékéből álló masszát azután olyan sokáig tisztítják és szűrik, míg a xilittől minden idegen anyagot különválasztottak. Egyetlen fát sem vágnak ki kizárólag a xilit előállítása céljából. Az a fa, amely a papírgyártáshoz nem használható fel, különösen alkalmas a nyírfacukor-előállításra.
A xilit különlegessége a különféle klinikai tanulmányokban igazolt kariosztatikus és antikariogén hatása(segít megelőzni a fogszúvasodást). A nyírfacukor kicsit kevésbé édes, mint a kereskedelemben szokásosan árusított háztartási cukor, és csak kis mértékben van hatással a vércukorszintre, ezért jól alkalmazható cukorbetegség esetén.
3 év alatti gyermekeknek a fogyasztása nem javasolt, de a felnőtteknek is azt javasolják, hogy fokozatosan térjenek át erre a cukorfajtára, mert a xilit túlzott fogyasztása hasmenést okozhat.
Továbbá vigyázni kell, hogy egyetlen falat xilit tartalmú ételt sem szabad adni házikedvenceinknek!
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉKADATOK
100g termékben:
-
Energia: 1000 kJ/240 kcal
-
Zsír:0,0g
-
amelyből telített zsírsavak: 0,0g
-
-
Szénhidrát: 100g
-
amelyből cukrok: <0,5g
-
-
Poliolok: ≥99,5g
-
Fehérje: 0,0g
-
Só: 0,0g
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!
TÁROLÁS
Fényvédett, száraz, hűvös helyen.
Szemcseméret: 0,4 -1,2 mm
Értékelések
Még nincsenek értékelések.