Leírás
Barna bulgur
500g
A közel-keleti (elsősorban török) konyha fontos alapanyaga a bulgur. A barna bulgur fekete búzából-a nálunk kevéssé ismert bezostye típusú búzából állítják elő. Nem csak színében különbözik a hagyományos bulgurtól, hanem ízében is mert, enyhén diós aromájú.
( koptatás, gőzölés, szárítás után készült töret.)A gőzőlés során kivált és letapadt keményítőt szárítás után lekoptatják róla, ezért a rizzsel ellentétben nem ragad össze.
Elsősorban köretként és tabulé jellegű salátában fogyasztják.A barna bulgur nagyszerű alternatíva a tészta, illetve egyéb népszerű köretek helyettesítésére.
A teljes kiőrlésű gabonákhoz hasonlóan a durumbúzából előállított bulgur korpát és csírát is tartalmaz. Bővelkedik rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, főleg B-vitaminban és vasban. Kalóriatartalma ugyanannyi, mint a rizsnek, de a glikémiás indexe alacsonyabb, ezért diétához is kiváló, ráadásul feleannyi idő alatt megpuhul, mint a 40 perc főzést igénylő barna rizs.
Összetevők:
búza
Energia | 1394 kJ (333 kcal) |
Zsír | 1 g |
-amelyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 66 g |
-amelyből cukrok | 2 g |
Fehérje | 12,5 g |
Rost | 5 g |
Só | 0,02 g |
Felhasználási javaslat:
Elkészítése: kétszeres mennyiségű vízben 15 percig kell főzni, de lehet egyszerűen leforrázni is.
Tárolás:
száraz, hűvös helyen
Származási hely:
Törökország
Milyen diétába illeszthető:
Vegán
Vegetáriánus
Allergének a termékben:
glutén
Értékelések
Még nincsenek értékelések.